Uittredend Tourwinnaar mist waardering
 
Carlos Sastre kan geen vrede nemen met hoe de Tourorganisatie, de pers en de concurrentie hem behandelt. De titelverdediger wil antwoorden met een zege op de Ventoux.

"Sinds de start in Monaco, heb ik het gevoel ? niet van een complot, maar wel dat er een sfeer hangt waarin niemand wil dat ik de Tour weer win", legt de kopman van Cervélo uit. "Bij bepaalde renners leeft dat gevoel heel sterk."

"Ik ben niet behandeld zoals het hoort, niet door de pers en ook niet door de organisatie. De interne tweestrijd tussen Armstrong en Contador heeft alles overschaduwd in de pers. Alle vragen gaan daarover. Dat is respectloos."

"En daarnaast wordt er nog eens veel druk op mijn schouders gelegd. Ze sporen mij aan om aan te vallen. Ik moet de Tour van de saaiheid redden. Maar daarvoor ben ik niet hier. Ik ben niet de geest in de fles", aldus Sastre op Sporza.

De 34-jarige Madrileen staat in het klassement momenteel elfde, op iets minder dan vier minuten. Maar hij wil niet de hele Tour anoniem rijden, en mikt op de Mont Ventoux.

"Ik wil daar winnen om een speciale reden. Op 9 september organiseert mijn fanclub in België een evenement voor kinderen met kanker. Sommige zaken zijn belangrijker dan Tourwinst. Als je iets doet voor mensen die je hulp nodig hebben, dan krijg je veel terug."

2009-07-20 door Wim Van Vlierberghe