Brown en Menchov zorgen voor Rabosucces in Murcia
 
Graeme Brown heeft de slotrit in de Ronde van Murcia gewonnen. In een millimetersprint versloeg de Rabospurter Greg Henderson. Ploegmaat Denis Menchov is eindwinnaar.

Rabobank stapelt successen op in Spanje

Een korte slotetappe was de ontknoping in de Ronde van Murcia. Tussen Santiago de la Ribera en Murcia waren drie hellingen van derde categorie verdeeld over 142 kilometer. Denis Menchov (Rabobank) had gisteren een serieuze optie genomen op de eindzege. Op de eerste helling van de dag gooiden Kanstantsin Sivtsov (Columbia) en Stefano Garzelli (Acqua & Sapone) de knuppel in het hoenderhok. Na de afdaling had het duo hun voorsprong uitgebouwd tot twee minuten.

De Wit-Rus Sivtsov, gisteren ook al in de aanval, was even later zelfs virtueel eindwinnaar. Rabobank hield de wedstrijd echter goed onder controle. De voorsprong werd langzaamaan gereduceerd en na de Alto de la Plata werden de twee terug gegrepen. In een nerveuze slotfase probeerden vele renners een groepssprint te ontlopen. Eerst probeerde Hector Guerra (Libert Seguros) het, nadien Francisco Perez (Caisse d?Epargne).

In de slotkilometer speelde ook Huub Duyn (Garmin) alles of niets. De Nederlander werd echter in het zicht van de meet gegrepen. Uiteindelijk leek Greg Henderson (Columbia) het te gaan halen, maar hij werd in extremis geremonteerd door Graeme Brown (Rabobank). De Australiër won ook al de eerste rit in Murcia. Denis Menchov hield makkelijk stand en volgt Alejandro Valverde op als eindwinnaar. Vorige maand won Rabobank ook al de Ruta del Sol met Joost Posthuma.



Klik hier!



Klik hier!


2009-03-08 door Willem Van der Jeught