Menchov ontkent Oostenrijkse dopinggeruchten
 
De Rus Denis Menchov, huidig rozetruidrager en topfavoriet voor de eindzege in de Ronde van Italië, ontkent enige betrokkenheid in een dopingzaak. Zijn ploeg Rabobank bekende gisteren wel dat hun kopman ondervraagd is door de Oostenrijkse politie.

Het onderzoek van het Weense parket draait om de zaak 'Humanplasma'. Begin vorig jaar werden verschillende renners van Rabobank, waaronder Michael Boogerd en Menchov, door een anonieme getuige beschuldigd van verschillende bloedtransfusies in een bloedbank. Door bekentenissen van oud-renner Bernhard Kohl zou het onderzoek in een stroomversnelling zijn geraakt.

Concreet zouden de Oostenrijkse autoriteiten naast Boogerd en Menchov ook Michael Rasmussen, die in 2007 de Tour de France moest verlaten na meermalig valse wherabouts aangegeven te hebben, Thomas Dekker, Pieter Weening en Joost Posthuma beschuldigen. "Dit is niet nieuw. Ik heb niks met dit verhaal te maken en als ze vragen voor me hebben wil ik die beantwoorden", verdedigde Menchov zich gisteren op de Blockhaus.

2009-05-28 door Jeroen Vandenbroucke