Blessurenieuws: Millar, Lastras, Tankink, Landaluze
 
De drukte van Milaan-Sanremo bracht zoals altijd weer de nodige valpartijen met zich mee. WVcycling geeft een overzicht van renners die in de lappenmand liggen.

David Millar moest donderdag onder het mes. De Brit van Garmin ging in de laatste etappe van Parijs-Nice tegen de vlakte en brak zijn sleutelbeen op verschillende plaatsen. De 32-jarige hardrijder moet minstens een maand rusten. De zware blessure schreef hij toe aan Jurgen Van Den Broeck. ?Door zijn onverantwoord rijgedrag en gebrek aan respect ben ik uitgeschakeld?, aldus Millar.

Pablo Lastras moet door een ribbreuk de fiets twee weken op stal laten. De Spanjaard liep die blessure op in Tirreno-Adriatico. De renner van Caisse d?Epargne heeft dit seizoen zijn zinnen gezet op de Giro d?Italia, maar tilt niet zwaar aan de verstoorde voorbereiding. ?Het is belangrijker dat alles goed geneest?, verklaarde Lastras.

Bram Tankink blijft last hebben van een blessure aan het zitvlak, die hem tot opgave dwong in Parijs-Nice. De genezing verloopt trager dan verwacht, waardoor de 30-jarige Nederlander nog minstens een week aan de kant moet blijven. Een streep door de rekening van Rabobank.

Inigo Landaluze en Tyler Farrar bereikten Sanremo gisteren niet. De Spanjaard van Euskaltel heeft de verbinding tussen linkerschouderblad en ?sleutelbeen ontwricht. Farrar, die nog een etappe wist de winnen in Tirreno-Adriatico, vreest voor een sleutelbeenbreuk. De sprinter van Garmin wil zich in woonplaats Gent nader laten onderzoeken. Rony Martias (Bouygues Telecom) en Fabio Sabatini (Liquigas) lijken er met wat builen vanaf te komen.

2009-03-22 door Willem Van der Jeught