Vloek van de regenboog treft Ballan
 
Het voorjaar van Alessandro Ballan valt in het water. De wereldkampioen van Lampre kampt met een virale infectie en moet al zeker Milaan-Sanremo laten schieten.

Ballan is besmet met het citomegalovirus, een zorgwekkend herpesvirus dat nooit meer volledig verdwijnt. De gevolgen variƫren van vermoeidheid tot longaandoeningen en klierkoorts.

"Alessandro is een vijftiental dagen geleden besmet", laat ploegarts Carl Guardascione weten. Zijn forfait voor Eroica en zijn opgave tijdens Tirreno-Adriatico geven inderdaad een neerwaartse spiraal aan.

"Hij zal de komende weken nauwgezet in het oog worden gehouden en mag vijftien tot twintig dagen niet trainen. Pas als hij volledig genezen is mag hij het fietsen hervatten."

De 29-jarige Italiaan reageert ontgoocheld. "Dat ik mijn regenboogtrui niet kan tonen in Milaan-Sanremo is een bittere pil om te slikken. Ik was me volop aan het voorbereiden en dan valt alles plots in het water", zegt hij via de website van zijn ploeg. "Toch ben ik ook opgelucht omdat ik nu weet wat er aan de hand is."

"Ik zal nu geduldig moeten zijn. Plannen maken zit er niet in, ik heb nog geen idee wanneer ik mijn rentree zal kunnen maken", aldus Alessandro Ballan. Voor winst in zijn favoriete wedstrijden - de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix - komt hij dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid niet meer in aanmerking.

2009-03-18 door Wim Van Vlierberghe