Rabobank slechts derde na sterke Omloop
 
Op de Taaienberg tijdens de Omloop Het Nieuwsblad zag het er nog heel goed uit voor de Rabobankploeg. De Nederlanders namen de koers in handen door met zijn vieren weg te rijden uit het peloton, op zoek naar de overgebleven vluchters. Maar de wedstrijd kantelde en Rabobank greep ondanks een groot machtsvertoon naast de hoofdprijs.

"Het was wel de bedoeling om de wedstrijd op de Taaienberg in handen te nemen", geeft ploegleider Erik Dekker toe. "Maar dat we met vier renners weg zouden rijden stond zeker niet in ons scenario."

Een groep met daarin de voornaamste favorieten kwam opnieuw aansluiten. Vervolgens ging Sebastian Langeveld in de aanval, samen met de snelle Heinrich Haussler. "We namen een mooie voorsprong en streefden af op winst, maar in de slotkilometers mocht ik van de ploeg niet meer overnemen", zei Langeveld.

Juan Antonio Flecha probeerde in navolging van Nick Nuyens de sprong te maken, maar de twee brachten de anderen daardoor alleen dichter, terwijl er vooraan werd getwijfeld. "Maar ik durfde wel naar de streep met Haussler, alleen gokte de ploeg achteraf gezien fout."

Uiteindelijk eindigde Flecha in een ontregelde sprint, waarin Langeveld zelfs ten val kwam, nog derde. "Maar als we koersen zoals vandaag, dan kunnen we zeker een Ronde van Vlaanderen of Amstel Gold Race winnen", besloot Dekker.

2009-02-28 door Niels De Wit